T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ADALAR - Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Astronomi Turunda İlk Durak Erzurum

Öğrencilerimiz sektörü daha yakından tanımak için saha gezileri yapaerak incelemelerde bulunuyorlar. 

Öğrencilerimiz sektörü daha yakından tanımak ve yemek yapım ustalarını gözlemlemek için saha gezileri yaparak incelemelerde bulunuyorlar. 

Bu gezilerden 10.sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerimizle oldu. 10. Sınıf öğrencilerimiz çıktıkları ilk gastronomi turlarında Erzurum Cağ Kebabı üretim sunan bir restoran oldu. Öğrencilerimiz cağ kebabının nasıl yapıldığını, pişirildiğini öğrendiler ve tadım yaptılar.

Öğrencilerimize Ödr.Yrd. Zafer Öztürk, Rehberlik Öğretmeni Şebnem Doğan ve Alan Öğretmeni Mine Çağlayan eşlik ettiler. 

Cağ Kebabı Nedir?

Cağ kebabı, oğlak veya kuzu etinden yapılan Türk mutfağında bir çeşit kebaptır. Geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. 

18-02-202418-02-202418-02-202418-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2024 - Güncelleme: 18.02.2024 20:45 - Görüntülenme: 33
  Beğen | 0  kişi beğendi