T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ADALAR - Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

e-Sınavlar Başladı

Okulumuzda e-sınav yapılmaya başladı. e- Sınav, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde ve illerde bilgisayar üzerinden yapılan sınav sistemine verilen bir isimdir.

Okulumuz e-sınav merkezi kursiyer almaya başladı. Uygulamanın ilk oturumu 27 Ocak 2024'te başlayan okulumuz e-sınav merkezi ikinci sınavını 07 Şubat 2024'te gerçekleştirdi. Okulumuz bünyesinde açılan e-sınav merkezi bundan sonra düzenli olarak kursiyerlere açık olacak. 

e-Sınav Nedir?

Elektronik sınav sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu kursiyerlerinin sınavları için şimdilik kullandığı sisteme verilen bir isimdir. Elektronik ortamda düzenlenecek olan bu sınav, şu anda aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir´in de yer aldığı 16 ilde gerçekleştiriliyor. Bu sınav sisteminin kısa bir süre içinde yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. 

E-sınavlara girebilmek için randevu almak gerekiyor. Eğer kursiyer elektronik sınavdan başarısız olursa yeniden sınava girebilmek için en erken 15 gün sonra e-sınava randevu alabiliyor. Bir kursiyer, en son katılmış olduğu sınavın üzerinden 45 gün geçmiş olmasına rağmen elektronik sınava girmemişse 1 sınav hakkı yanmış oluyor. Bu nedenle en son girdiğiniz e-sınav tarihinden itibaren 45 gün geçmeden yeniden elektronik sınava girmeniz gerekiyor.

E- Sınav Nasıl Yapılır?
e-Sınav, basılı evrak kullanılmadan sınav uygulama ve değerlendirilmesi yapılmasına imkan veren her türlü işlemin bilgisayarlar aracılığı ile elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır. e- sınavlar bilgisayar başında yapılıyor. Aynı zamanda özel e-sınav yazılımı sayesinde sorulara ileri geri yapılarak seçenekleri işaretleme yöntemi ile cevap veriliyor.
Siz sınavı tamamlar tamamlamaz aynı saat içinde sonuçlarınızı alma imkanı bulabilirsiniz. Sınavda başarısız olan bir aday en yakın tarihe yine internet üzerinden randevu alarak sonraki sınava girme imkanı buluyor.

e-Sınavın Avantajları Nelerdir?
Merkezi sınav sistemi gibi aylar boyunca beklemeye gerek kalmadan e-sınav merkezinin uygun olduğu günlere randevu alabilirsiniz. Aynı zamanda kursa kayıtlı olduğunuz ilçe dışında da sınava girme hakkına sahip olabilirsiniz. e-sınav yapılması ile birlikte kağıt maliyetinden de tasarruf sağlanıyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2024 - Güncelleme: 11.02.2024 01:37 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 0  kişi beğendi