T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ADALAR - Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öĝrencilerimiz Kat Hizmetleri Eğitiminde

 Öĝrencilerimiz kat hizmetleri eğitimi kapsamında uygulama atölyelerinde ilgili kouları işliyorlar. 

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı 10/B sınıfı öĝrencileri Kat Hizmetleri Atölyesinde  yatak yapımı ile ilgili uygulama çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz atölyede, konaklama ünitelerini özellikle kat hizmetleri alanında uygulayarak sektöre hanızlanıyorlar. 

Kat hizmetleri bölümü, konaklama işletmelerindeki kat hizmetleri  departmanına kaliteli dil bilir eleman yetiştiren bir bölümdür. Kat hizmetleri, otelin departmanlarından biridir. Otelin ve odalarının temizliği, düzeni ve dekorasyonu kat hizmetlerinin çalışma alanıdır.

Kat Hizmetleri Bölümü, işletmenin temizliği, düzeni ve bakımı ile ilgili işlerin tümünü yapan bölümdür. Kat Hizmetleri Bölümü ya da departmanı otelcilik dilinde Housekeeping olarak geçmektedir. Bir konaklama işletmesinde Kat Hizmetleri Bölümü konuk odalarının, koridorların, genel alanların temizliğini, muhafazasını, bakımını yapar, otele ve konuğa ait çamaşırların temizliğini, muhafazasını ve otelin dekorasyon işlerini yürütür. İşletmeye ilk kez gelen bir konuk; girişte pis bir zeminle karşılaşır ya da lekeli bir koltukta oturursa, bu işleteme hakkında olumsuz izlenimlere sahip olabilir, belki de işletmeyi terk eder.

Konukların bir işletmeyi tercih etmelerinin birinci nedeni, otelin temiz ve tertipli olmasıdır. Otel işletmelerinde kat hizmetleri departmanı tarafından karşılanan temizlik işlevinin aynı zamanda hijyen koşullarına uygun olarak yerine getirilmesine özen göstermek gerekmektedir. Hijyen, yapılan işin sağlık koşullarına uygunluğunu ifade eder. Kat hizmetleri departmanında hijyen kişisel, su ve konaklama olmak üzere üç konu olarak ele alınır. 

Öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri incelikleri sektörlerinde uygulamak üzere atölyelerinde uygulamalar yapıyorlar. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 10:43 - Görüntülenme: 53
  Beğen | 0  kişi beğendi