T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ADALAR - Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şef İş Başında

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerimiz her gün yeni reçeteler uyguluyıorlar. 

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerimiz her gün yeni reçeteler uyguluyıorlar. 11.sınıf Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizden Zeynep Keser kendi yaptığı ekşi maya ile  atölye derslerine aktıldı. Zeynep Keser ekşi maya ile “Ekşi Mayalı Pizza” reçetesini atölyemizde uyguladı.  “Ekşi Mayalı Pizza” öğretmen ve öğrenciler tarafından tam not aldı. 

Ayrıca 11.sınıf öğrencilerimiz “San Sebastian Cheesecake” ve “Havuçlu Tarçınlı Kek“ reçetelerini de yine atölyemizde uyguladılar.

10.sınıf öğrencilerimiz ise bu hafta mutfaktaki konuları hamur ürünleri.  Öğrencilerimiz özellikle hamur ürünleri derslerinde Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerini çalışmaya devam ediyorlar.  Bunlardan biri yöresel lezzetlerimizden "Kayseri Yağlaması" diğeri ise kış hazırlıklarımızdan olan "Erişte" oldu. Erişteyi ıspanaklı yaparak yorumlayan öğrencilerimiz geleneksel lezzetlerimizi yakından tanımış oluyorlar. 

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerimiz atölyelelerinde güzel görüntüler sergiliyorlar. 

29-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 10:29 - Görüntülenme: 49
  Beğen | 0  kişi beğendi