TYT Deneme Sınavları Sıklaştı

12. Sınıf öğrencilerimiz TYT Deneme Sınavına alındılar.

12. Sınıf öğrencilerimiz yeni bir deneme sınavı daha oldular. 1.Dönem sonlarında başlayan ve belirli peryotlarla denemeye alınan öğrencilerimiz özellikle TYT alanında performasnlarını ölçme imkanı bulabiliyorlar.

Deneme sınavlarının sınav yaklaştıkça daha da sıklaştırılması planlanıyor.

Okul Müdürü Çağatay Varalan, bu konudaki desteklerinden dolayı eğitim yöneticisi Funda Kurnaz hocamıza öğrencilerimiz adına teşekkür etti.

Bilindiği gibi TYT , Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri sorularından oluşan sınava verilen isim TYT yani Temel Yeterlilik Sınavı'dır. Temel Yeterlilik Testi (TYT), adayların sözel ve sayısal alanda temel bilgi, beceri ve yeterliliklerini ölçen sınavdır. TYT iki yıllık bölümü tercih edecek adaylar için tek başına yeterli iken dört yıllık bölüm seçecek öğrencilerin AYT sınavına da girmeleri gerekmektedir.

TYT sınavına girecek adayları Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri konularından oluşmak üzere toplamda 120 soru çözmeleri gerekiyor. TYT sınavının süresi 135 dakikadır.

29-02-202429-02-2024

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 09:24 - Görüntülenme: 37